Yogastudio Bornem Logo

yogastudio bornem

Over ons

Sandra Dehertogh

Ze kreeg haar opleiding aan de Hogeschool Antwerpen, departement Dramatische Kunst, Muziek en Dans, opleiding Dans. Na een jarenlange carrière als danser en dansleraar heeft ze yoga leren kennen. Yoga heeft haar enorm geholpen om te gaan met blessures en tot op heden is yoga voor haar een ontdekkingsreis inwaarts.

Werken met mensen, lichamen, verdiepen, exploreren, voelen,... het boeit haar enorm. Vandaar haar passie voor Iyengar Yoga en haar diepste respect voor het werk van B.K.S. Iyengar en familie.

Ze volgde een driejarige opleiding Iyengar Yoga bij Rita Keller en behaalde in 2011 haar lerarencertifacaat Introductory I & II aan het Iyengar-Yoga instituut in Duitsland.

Haar voornaamste Iyengar Yoga-leraren zijn: Ann Brosens, Rita Poelvoorde, Willy Bock, Alexis Simon, Rita Keller, Georgie Grüter, Bob Blaeser, Elisabeth Siering, Kenan Albayrak en Claus Gretch.

Ze studeert nog steeds verder en volgt workshops bij o.a. Anthony Lobo, Marina Alvisi, Corine Biria, Sophie Boller, Abhijata Sridhar (kleindochter BKS Iyengar), Devki Desai, Manousso Manos, Zubin Zarthoshtimanesh, Louis Steinberg, Rajvi Metha, Eyal Shifroni, Berber Schonholzer, David Meloni, Jayne Orton,...

Ze verdiept zich verder in pranayama, fascia en yogatherapie.

Verder volgde ze opleidingen 'Alchemie van Bodywork' bij Dirk Oelibrandt : Algemene masterclasses, buikdiagnose en behandeling. Ze volgde de jaartraining 'alchemie van het leven' en was assistent, coach tijdens deze jaartraining.

Ze volgde de opleiding Vedic Art bij Maryse Alen.

Kristel Decat

Reeds op 16-jarige leeftijd gaf Kristel haar eerste les aan volwassenen en kinderen. Vanaf dat moment was het duidelijk dat dit haar passie zou worden…

Na danslessen en later groepsfitnesslessen die ze gaf in Top Vorm, het centrum voor figuur-en conditietraining dat ze samen met haar man Luc Michiels en later ook met hun dochters Anne en Lien hebben opgebouwd, kwam in 2000 yoga in haar vizier.

Wat oorspronkelijk bedoeld was als een persoonlijk doel, werd snel een doel om anderen bewust te maken voor yoga. Naast eerder behaalde certificaten voor yoga-opleidingen heeft Kristel in mei 2010 het Certificaat Yoga Teacher Ashtanga Vinyasa Yoga (RYT200) behaald en specialiseerde ze zich ook in andere vormen van Yoga zoals Vinyasa Yoga, Yin Yoga, Power Yoga, Anusara Yoga, Aerial Yoga, Pranayama… Haar doel is om zoveel mogelijk mensen in contact te brengen met een vorm van yoga die bij hen en hun verwachtingen past. Dankzij deze brede opleiding kan Kristel in haar lessen ook de invloeden van verschillende yogavormen toepassen afhankelijk van de behoeften van de deelnemers. Op deze manier creëert ze lessen met een sterk persoonlijke toets.

Kristel volgt constant bijscholingen om jullie steeds beter te begeleiden op jullie yoga-reis. Ze beseft dat je ook als docent nog steeds kan leren. Een aantal van de internationale yogi's die haar blijven inspireren en met wie ze reeds gewerkt heeft, zijn o,a. Nancy Gilgoff, David Williams, Manju Joïs (teacher training second series), Tim Feldmann, BJ Galvan,

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief !