Yogastudio Bornem Logo

yogastudio bornem

Aanbod

IYENGAR YOGA

Iyengar Yoga is hatha yoga volgens het systeem ontwikkeld door B.K.S. Iyengar. Het is een methodisch en grondig onderzocht yogasysteem. Iyengar Yoga is een yogavorm waarin yogahoudingen (asana’s) en ademhaling (pranayama) centraal staan. Elke les is anders opgebouwd met een afwisseling tussen staande houdingen, zittende houdingen, vooroverbuigers, achteroverbuigers, twists, balansoefeningen en omgekeerde houdingen in N2. De laatste les van de maand ligt de nadruk iets meer op herstellende houdingen en pranayama of ademhalingsoefeningen.

"Yoga Citta vrtti nirodha” of Yoga brengt de wispelturigheden van de geest tot rust”

Verschillende niveaus Iyengar Yoga

Aangezien elk individu een andere doelstelling of achtergrond heeft, is het belangrijk een persoonlijke aanpak te garanderen.

Niveau 1 : Dit zijn lessen voor iedereen die wil beginnen of juist begonnen is. We bouwen rustig op en eindigen met een korte meditatie. Je maakt kennis met de basis yogahoudingen, met de nadruk op staande houdingen.

Niveau 2: Als je reeds vertrouwd bent met Iyengar yoga (d.w.z. minimum 1 jaar Iyengar yoga op regelmatige basis hebt gevolgd), kan je je verder verdiepen. Het pakket van asanas en pranayama wordt verder uitgebreid en er wordt meer in detail gewerkt. Omgekeerde houdingen zoals schouderstand en kopstand worden in deze les rustig opgebouwd.

Lesgever : Sandra Dehertogh

Wil je een proefles volgen ? Bekijk het lessenrooster !


EASY YOGA

In deze les wordt gewerkt volgens het systeem van BKS Iyengar maar op een rustiger tempo. Deze les is geschikt voor iedereen en wordt ook aangeraden bij o.a. burn out, chronische vermoeidheid, rug- en nekklachten of andere fysieke problemen, zwangerschap,…

Lesgever : Sandra Dehertogh

Wil je een proefles volgen ? Bekijk het lessenrooster !

YOGA VOOR GEZOND OUDER WORDEN 60+

Een belangrijke focus in deze les is het soepeler maken van je lichaam en het versterken van je spieren op een zachte en rustige manier. Je brengt je lichaam en geest in balans, waardoor je bouwt aan zelfzekerheid en fysiek welzijn.

Lesgever : Sandra Dehertogh

Wil je een proefles volgen ? Bekijk het lessenrooster !

KLEUTERYOGA & KINDERYOGA

Kinderen leren in contact komen met wie ze werkelijk zijn en wat ze zelf willen. Ze worden zich meer bewust van hun eigen mogelijkheden, kwaliteiten en talenten, waardoor ze aan zelfvertrouwen, weerbaarheid, durf en doorzettingsvermogen winnen. Daardoor zullen ze beter in staat zijn om bewuste keuzes te maken, hun innerlijke kompas te volgen !

Groepen : kleuteryoga : van 3 tot 6 jaar / kinderyoga : van 6 tot 12 jaar. (De leeftijd is enkel een indicatie, belangrijk is dat het kind kan aansluiten bij een groep waar hij of zij zich goed voelt).

Er wordt les gegeven in kleine groepen zodat er rekening kan gehouden worden met de eigenheid van elk kind, dus plaatsen zijn beperkt ! De lessen kleuter- en kinderyoga worden gegeven op tweewekelijkse basis.


Weet je niet zeker of yoga iets voor jou is, dan kan je starten met één les. Aparte lessen kunnen altijd genomen worden (indien niet volzet).

Lesgever : Peggy De Keyser

Yoga Nidra en geleide meditatie

Yoga nidra betekent letterlijk ‘yoga slaap’ of ‘slaap van de yogi’. Het is een stadium tussen waken en slapen De voordelen van deze Yogavorm is een rustig hoofd, betere concentratie, meer energie. Het brengt je in de allerdiepste staat van ontspanning. Deze vorm is niet alleen voor slechte slapers en onrustige zielen maar voor iedereen die er baat bij heef

Chakra of energiecenters meditatie:

Chakra is een woord dat uit het Sanskriet komt en betekent letterlijk ‘wiel’.

Een chakra kan je je daarom voorstellen als een draaikolk die energie door je lichaam laat stromen, of in andere woorden, een ‘draaiend wiel van energie’.

We richten ons op de 7 belangrijkste in ons lichaam.

Elk van de zeven ‘draaikolken van energie’ heeft verschillende eigenschappen die bij een bepaald gebied in het lichaam horen.

Om ons leven in balans te houden en niet ziek, depressief, angstig, verdrietig etc. te raken moeten we er voor zorgen dat deze energiecenters hun energie goed door het lichaam kan laten stromen.

Bij meditatie focussen we ons vooral op het gebied waar dit wiel van energie zich bevindt en sturen daar de ademhaling naartoe.


Wandelmeditatie

Wandelmeditatie betekent letterlijk het beoefenen van meditatie tijdens het stappen.

Elke stap zet je bewust en tijdens het wandelen daag je jezelf uit je te focussen op de stappen die je neemt. Door elke stap met 100 procent bewustzijn te zetten, concentreer je je volledig op lichaam en geest.

De lessen zijn voor iedereen toegankelijk, er is geen voorkennis vereist.

Lesgever : Rita Joos

Wil je een proefles volgen ? Bekijk het lessenrooster !

SATSANG

Het woord komt uit het Sanskriet: Sat is waarheid en Sanga betekend gemeenschap. "Samen zijn in waarheid".

Het is samen met een groep mensen praten over verschillende thema's. De dialogen gaan vooral over welke processen er plaats vinden binnen de persoonlijkheid, waardoor iedereen die aanwezig is bij de satsang die processen in zichzelf kan herkennen. Alles waar het licht op valt heeft de neiging om op te lossen waardoor er ruimte ontstaat voor iets nieuws. Je hoeft niet perse actief deel te nemen, je kan ook gewoon luisteren naar de dialogen.

Deze Satsang wordt begeleid door Rita Joos

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief !