Aanbod

IYENGAR YOGA

Iyengar Yoga is hatha yoga volgens het systeem ontwikkeld door B.K.S. Iyengar. Het is een methodisch en grondig onderzocht yogasysteem. Iyengar Yoga is een yogavorm waarin yogahoudingen (asana’s) en ademhaling (pranayama) centraal staan. Elke les is anders opgebouwd met een afwisseling tussen staande houdingen, zittende houdingen, vooroverbuigers, achteroverbuigers, twists, balansoefeningen en omgekeerde houdingen in N2. De laatste les van de maand ligt de nadruk iets meer op herstellende houdingen en pranayama of ademhalingsoefeningen.

"Yoga Citta vrtti nirodha” of Yoga brengt de wispelturigheden van de geest tot rust”

Verschillende niveaus Iyengar Yoga

Aangezien elk individu een andere doelstelling of achtergrond heeft, is het belangrijk een persoonlijke aanpak te garanderen.

Niveau 1 : Dit zijn lessen voor iedereen die wil beginnen of juist begonnen is. We bouwen rustig op en eindigen met een korte meditatie. Je maakt kennis met de basis yogahoudingen, met de nadruk op staande houdingen.

Niveau 2: Als je reeds vertrouwd bent met Iyengar yoga (d.w.z. minimum 1 jaar Iyengar yoga op regelmatige basis hebt gevolgd), kan je je verder verdiepen. Het pakket van asanas en pranayama wordt verder uitgebreid en er wordt meer in detail gewerkt. Omgekeerde houdingen zoals schouderstand en kopstand worden in deze les rustig opgebouwd.

Lesgever : Sandra Dehertogh

Wil je een proefles volgen ? Bekijk het lessenrooster !


EASY YOGA

In deze les wordt gewerkt volgens het systeem van BKS Iyengar maar op een rustiger tempo. Deze les is geschikt voor iedereen en wordt ook aangeraden bij o.a. burn out, chronische vermoeidheid, rug- en nekklachten of andere fysieke problemen, zwangerschap,…

Lesgever : Sandra Dehertogh

Wil je een proefles volgen ? Bekijk het lessenrooster !

YOGA VOOR GEZOND OUDER WORDEN 60+

Een belangrijke focus in deze les is het soepeler maken van je lichaam en het versterken van je spieren op een zachte en rustige manier. Je brengt je lichaam en geest in balans, waardoor je bouwt aan zelfzekerheid en fysiek welzijn.

Lesgever : Sandra Dehertogh

Wil je een proefles volgen ? Bekijk het lessenrooster !

KLEUTERYOGA & KINDERYOGA

Kinderen leren in contact komen met wie ze werkelijk zijn en wat ze zelf willen. Ze worden zich meer bewust van hun eigen mogelijkheden, kwaliteiten en talenten, waardoor ze aan zelfvertrouwen, weerbaarheid, durf en doorzettingsvermogen winnen. Daardoor zullen ze beter in staat zijn om bewuste keuzes te maken, hun innerlijke kompas te volgen !

Groepen : kleuteryoga : van 3 tot 6 jaar / kinderyoga : van 6 tot 12 jaar. (De leeftijd is enkel een indicatie, belangrijk is dat het kind kan aansluiten bij een groep waar hij of zij zich goed voelt).

Er wordt les gegeven in kleine groepen zodat er rekening kan gehouden worden met de eigenheid van elk kind, dus plaatsen zijn beperkt ! De lessen kleuter- en kinderyoga worden gegeven op tweewekelijkse basis.

Data lessenreeks 1 : 14/9, 28/9, 12/10 en 26/10. Graag voor 9/9 inschrijven

Weet je niet zeker of yoga iets voor jou is, dan kan je starten met één les. Aparte lessen kunnen altijd genomen worden (indien niet volzet).

Lesgever : Peggy De Keyser

Relaxatie via autogene training en geleide meditatie

Relaxatie heeft als doel het lichaam én de geest te ontspannen. Het is de kunst van het loslaten zonder inspanning met als gevolg verdieping van het lichaamsbewustzijn en kalmering van de geest.

In het eerste deel van de les wordt er gebruik gemaakt van ademhalingstechnieken en Autogene Training. Deze ontspanningsmethode is aan het begin van de vorige eeuw ontwikkeld door de Duitse psychiater Schultz. Het tweede deel van de les wordt er gebruik gemaakt van een Geleide Meditatie. Via een verhaal ga je op reis in jezelf. Geleide meditatie is geen actie. Het is de kunst van het loslaten zonder inspanning met als gevolg verdieping van het lichaamsbewustzijn en kalmering van de geest.

Uit onderzoek is gebleken dat autogene training een positief effect
heeft bij o.a migraine, slapeloosheid, zenuwen, astma, eczeem, bevallen,
angina pectoris, hypertensie en herstel van hartziekte.

De lessen zijn voor iedereen toegankelijk, er is geen voorkennis vereist.

Lesgever : Rita Joos

Wil je een proefles volgen ? Bekijk het lessenrooster !

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief !